NOESI – Το σπιτικό της ειδικής αγωγής


Καλησπέρα και πάλι. Όπως έχετε καταλάβει από την μεγάλη μας απουσία τον τελευταίο καιρό τρέχουμε και δεν φτάνουμε! Το ξέρω αγαπητοί μου φίλοι, σας έλειψα, δεν μπορείτε χωρίς εμένα… Το καταλαβαίνω! 😛

Η αλήθεια είναι πως πέραν του άγχους τον τελευταίο καιρό δεν μου ερχόταν και η «έμπνευση» για κάτι καινούριο. Σήμερα όμως μου ήρθε επιτέλους η ιδέα που έψαχνα. Μέσα σε πολλά άλλα αυτόν τον καιρό αναζητώ εργασία στην ειδικότητά μου (όπως πολλοί από εσάς είμαι σίγουρη και γι’ αυτό σας το λέω, διότι θα με καταλάβετε)! Εδώ και κάποιο καιρό λοιπόν είμαι μέλος μιας σελίδας η οποία ασχολείται με την ειδική αγωγή (μάλλον δεν το έχω αναφέρει προηγουμένως αλλά έχω σπουδάσει βρεφοκομία και ειδική αγωγή) και γι’ αυτήν ακριβώς την σελίδα θα ήθελα να σας κάνω μία «διαφορετική» παρουσίαση.

Εδώ και κάποιες μέρες αποφάσισα να γίνω διαπιστευμένο μέλος της «NOESI» και ίσως είναι από τις καλύτερες κινήσεις που έχω κάνει. Οι αγγελίες δεν σταματούν να έρχονται και το τηλέφωνό μου να χτυπάει. Μα όσο δύσκολο κι αν είναι στην εποχή μας να βρεις δουλειά, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που προσπαθούν να βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας. Επομένως θα μου πείτε τι διαφορετικό έχει αυτή η συγκεκριμένη σελίδα και τι με ενδιαφέρει εμένα που δεν έχω καμία σχέση με την ειδική αγωγή; Θα σας απαντήσω αμέσως.

Στη NOESI δεν θα βρεις μόνο αγγελίες (είτε είσαι γονέας, είτε είσαι φορέας, είτε ανεξάρτητος επαγγελματίας) αλλά και πολλά άρθρα και μία ευρεία γκάμα ενημέρωσης γύρω από την ειδική αγωγή. Επίσης, τα στοιχεία που θα δημοσιευθούν είναι στην επιλογή σας και θα το σεβαστούν απόλυτα δίνοντας σας διάφορες επιλογές επικοινωνίας κι εύρεσης συνεργάτη. Μα το καλύτερο κι αγαπημένο μου κομμάτι είναι ότι σας δείχνουν το ανθρώπινο κομμάτι πίσω από μια «απρόσωπη» ιστοσελίδα. 😀

Σήμερα λοιπόν έτυχε να επικοινωνήσω μαζί τους για ένα πρόβλημα που είχα και θα σας ομολογήσω πως μάλλον έγινα η εκνευριστική πελάτισσα που όλοι αποφεύγουμε. Αντί λοιπόν να μου μιλήσουν καθαρά επαγγελματικά και να μου δείξουν το πόσο (φαντάζομαι) τους εκνεύρισα, μου στείλανε πάνω από 10 e-mails προσπαθώντας να με βοηθήσουν κι αφού το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία μου ζήτησαν την άδεια (και τον αριθμό μου) να με πάρει προσωπικά τηλέφωνο κι ένα μέλος της ομάδας. Προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν ο συντάκτης της ιστοσελίδας Άγγελος Κουτουμάνος ο οποίος μίλησε μαζί μου επί αρκετή ώρα για να είναι σίγουρος πως δεν έχω κάποιο πρόβλημα ή παράπονο. Να σημειώσω εδώ πως ακούστηκε ως ένας γλυκύτατος άνθρωπος και πως δεν υπήρξε κάποια αντιπαράθεση με την ομάδα έτσι ώστε να θέλουν να «καλύψουν τα νώτα τους» (είπαμε, δεν ήμουν και τόσο εκνευριστική 😉 ).

Ο κύριος Κουτουμάνος και η ομάδα του μου έδειξαν την ανθρώπινη πλευρά αυτής της ιστοσελίδας που έχουν καταφέρει να την κάνουν το «σπιτικό της ειδικής αγωγής». Και στον συγκεκριμένο τομέα πέραν του επαγγελματισμού, κατά την γνώμη μου, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει και ανθρωπιά. Να είσαστε σίγουροι πως έχουν και περισσεύουν κι από τα δύο.

Ακόμα λοιπόν κι αν δεν έχετε καμία σχέση με την ειδική αγωγή ή κανέναν γνωστό σε αυτόν τον τομέα, αξίζει να επισκεφτείτε αυτή την ιστοσελίδα και να διώξετε από πάνω σας το στερεότυπο των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και να δείτε ένα άλλο κομμάτι μέσα από άρθρα ή ακόμα και από προσωπικές εμπειρίες γονιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σας εγγυώμαι πως θα έχετε καλύτερη αντίληψη αυτού του κομματιού της κοινωνίας μας και σίγουρα θα βρείτε μια ιστορία που θα σας αγγίξει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του NOESI για την απίστευτα άμεση ανταπόκριση και την υπομονή τους μαζί μου και συγχαρητήρια για την δουλειά σας!

 

noesi

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το, αφήστε ένα σχόλιο ή ακολουθήστε μας μέσω της ροής νέων.

Περί Flik

Γράφει ό,τι να 'ναι, από το πιο γελοίο μέχρι το πιο σοβαρό. Σκέψεις, ιδέες, κάτι όμορφο που είδε... Να της δίνετε σημασία, στον άλλον όχι! :p

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *